Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Перші пари одружилися онлайн у Дії — офіційний шлюб у смартфоні вже поєднує серця

Дата: 24.06.2024 18:39
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Україна — перша країна у світі, яка тестує одруження онлайн у Дії. 

Цими вихідними 3 пари уклали офіційний шлюб по відеозвʼязку. Перше подружжя — активіст, військовий, народний депутат Роман Лозинський і фахівчиня із соціальних та поведінкових комунікацій, викладачка УКУ Світлана Кісільова. Вони випробовували на собі технологію, яка особливо актуальна для пар на відстані.

«Перша у світі пара одружилася в Дії. Це унікальний досвід для всього світу. Ми цифровізували процес одруження, і військові, пари на відстані чи кожен охочий уже скоро зможуть зареєструвати шлюб онлайн. Загалом на бета-тест зареєструвалося 2 500 пар, що вкотре показує: цифровізація вже стала попкультурою. Продовжуємо тестувати шлюб онлайн у Дії, і скоро сервіс буде доступний для кожного українця», — зазначив Михайло Федоров, Віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Тож скоро не доведеться йти до ДРАЦСу, щоб зареєструвати шлюб. Вибираєте вільну дату й час та очікуйте на посилання на справжню церемонію по відеозвʼязку. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в Дію. А фізичний документ можете замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні. 

Найочікуваніша послуга скоро стане доступною для всіх українців, а поки перші пари вже святкують цифрове одруження. Вітаємо молодят!

Нарешті цифрове весілля — це не з фільмів про майбутнє, а реальність у Дії. Дочекайтеся запуску сервісу та присвячуйте час коханню, а не чергам і папірцям.

Сервіс у Дії розробляється Мінцифрою спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством «Національні інформаційні системи», цифровим ДРАЦСом, Державною міграційною службою, АТ «Укрпошта» за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Технічним партнером виступила компанія Сisco, яка в межах підписаного з Мінцифрою меморандуму надала рішення для відеоконференцій Cisco Webex.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних