Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Посвідчення ветерана вже доступне в Дії

Дата: 05.06.2024 12:15
Кількість переглядів: 54

Фото без опису«У застосунку Дія доступний один із довгоочікуваних документів для українців — посвідчення ветерана. Відтепер понад 1 млн українців можуть скористатися електронним посвідченням у різних життєвих ситуаціях — від оформлення іпотеки до отримання соціальних послуг. І при цьому не потрібно носити із собою паперовий аналог документа. Працюємо над цифровізацією сервісів, щоб мінімізувати бюрократію в армії та зробити взаємодію військових і держави якомога зручнішою», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації. 

Документ доступний для:

  • ветеранів війни;
  • учасників бойових дій;
  • людей з інвалідністю внаслідок війни;
  • постраждалих учасників Революції гідності;
  • членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;
  • членів сім’ї загиблого (померлого) захисника і захисниці України. 

«Наша головна мета — зробити сервіси для ветеранів і ветеранок простими, доступними та швидкими. І це стосується не лише електронних можливостей, а й адміністративних послуг у ЦНАПах. Ми масштабуємо ці проєкти по всій Україні, і вже відкрито 869 Єдиних ветеранських вікон, де без черги можна отримати всю необхідну інформацію та оформити документи. Ще ми розпочали низку проєктів, які невдовзі запрацюють. Впроваджується е-Карта послуг та можливостей у розрізі територіальних громад. Вже відпілотовано на двох областях — Івано-Франківській та Тернопільській. Запущено розробку е-Карти вакансій для ветеранів та ветеранок, що спростить доступ до працевлаштування. Ветеранська спільнота зможе швидко дізнаватися про всі наявні пропозиції на ринку праці, а роботодавці, відповідно, знатимуть про запит ветеранів і ветеранок», — зазначив в. о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун

Як додати посвідчення ветерана в Дії:

  1. Прогортайте всі документи в Дії — натисніть Додати документ.
  2. Виберіть Посвідчення ветерана — надайте дозвіл на отримання даних та натисніть Додати посвідчення. 

Все готово, документ протягом кількох хвилин зʼявиться в застосунку. 

«Підтримка ветеранів — один із ключових пріоритетів роботи для UNDP. Наші зусилля зосереджені на тому, щоб разом із партнерами з уряду, громадянського суспільства та приватного сектору створити необхідні умови та запровадити найефективніші інструменти, щоб полегшити ветеранам доступ до державних послуг та їх отримання. Запуск електронного посвідчення, розробленого за підтримки Швеції, — один із таких інструментів, покликаний спростити та оптимізувати взаємодію з державою для ветеранів і членів їхніх сімей. Ми віримо, що такі ініціативи є одними з основоположних складників процесу справжнього інклюзивного відновлення в Україні», — сказав Заступник Постійного представника Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Христофорос Політіс.

Користуйтесь будь-де і будь-коли — щоб отримати пільги чи працевлаштуватися. Не переймайтесь, якщо забули документ вдома.

Послуги реалізуються Мінцифрою спільно з Міністерством у справах ветеранів України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Швеції, та за експертної підтримки проєкту DT4UA, що фінансує Європейський Союз та впроваджує E-Governance Academy.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних