Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Е-лікарняні сумісників з'явились в кабінетах роботодавців: особливості оформлення заяви-розрахунку

Дата: 04.02.2022 13:53
Кількість переглядів: 621

 

         В особистих кабінетах роботодавців з’явлись електронні лікарняні їх працівників за сумісництвом, створені з 01 жовтня 2021 року. Через великий обсяг, відображення всіх е-лікарняних відбувається поступово, однак  роботодавці уже розпочали призначення за ними допомог від Фонду соціального страхування України.

Раніше електронні лікарняні, попри надходження за основним місцем роботи, в кабінетах роботодавців за сумісництвом не відображались. Це призводило до неможливості призначити матеріальне забезпечення поза основним місцем роботи, адже був відсутній електронний документ, який є для цього підставою.

Особливістю електронних лікарняних сумісників є те, що в їх роботодавців за сумісництвом відображається не е-лікарняний безпосередньо, а його цифрова копія. Вона відрізняється від оригінального документу порядковим номером копії, який додається до унікального номеру е-лікарняного.

Наприклад, е-лікарняний з унікальним номером ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х, буде відображено так за основним місцем роботи і в особистому кабінеті застрахованої особи. Однак, в кабінеті роботодавця за сумісництвом до нього через крапку буде додано порядковий номер копії: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1. Якщо в працівника декілька роботодавців за сумісництвом, цифра після крапки буде зростати за порядком (.2 і далі).

Зазначена цифра є технічною інформацією про те, що це копія електронного лікарняного, а застрахована особа працює в роботодавця за сумісництвом.

Номер копії не є складовою частиною унікального номеру е-лікарняного – тож при формуванні заяви-розрахунку для працівників за сумісництвом необхідно вказувати номер їх лікарняного до знаку крапки.

Тож, якщо у вашому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду вже є е-лікарняні сумісників, ви можете розпочати призначення допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Зверніть увагу, якщо ви вже призначили працівникам за сумісництвом допомоги за відповідні періоди непрацездатності (наприклад, на підставі паперового лікарняного), е-лікарняний брати до роботи не потрібно.

 

 

Про здійснення страхових виплат потерпілим (членам їх сімей)                  та матеріального забезпечення застрахованим особам                                                             у ІV кварталі  2021 року

       Станом на 01 січня 2022 року у Каховському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області страхові виплати отримують 25 потерпілих та членів їх сімей, з яких 229 осіб  - потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 21 особа  – особи, які отримують страхові виплати по втраті годувальника. Із 250 потерпілих (144 особи) складають інваліди трудового каліцтва та професійного захворювання, з них інваліди, ІІ групи – 11 осіб, ІІІ групи -  133 особи.

Із загальної кількості одержувачів страхових виплат 33 особи - це потерпілі (члени їх сімей), внутрішньо переміщені з території, що не контролюється українською владою (25 осіб з Донецької області, 8 осіб з Луганської області). З початку року страхові виплати отримували 33 внутрішньо переміщених осіб.

Для здійснення страхових виплат потерпілим та членам їх сімей у ІV кварталі 2021 року виплачено 2 075 954,470  грн., спочатку 2021 року виплачено 8 458 113,47 грн., у тому числі на виплати внутрішньо переміщеним особам з непідконтрольної українській владі території Донецької та Луганської областей у ІV кварталі 2021року 527 603,49 грн., з початку 2021 року 2 058 128,91 грн. Основна частина витрат спрямована на щомісячні страхові виплати потерпілим втраченого заробітку і особам, які мають на це право в разі втрати годувальника у ІV кварталі 2021року виплачено 128 138,80 грн., з початку року – 480 417,71 грн.

Допомогу  по тимчасовій  втраті непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві отримали   3434 особи  на суму 12866014,59 грн. Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності склав -304,52 грн.

Допомогу по догляду за хворою дитиною або хворим  членом сім’ї отримали 263 осіб на  суму 741542,34  грн. Середньоденний розмір допомоги склав – 278,78 грн.

Допомогу по вагітності та пологах отримали 190 особа  на суму 6545619,23  грн. Середньоденний розмір допомоги склав – 288,94 грн.

Для здійснення допомоги на поховання у 2021 року прийнято документів по 38 випадках, на суму 155800,00 грн.

У ІV кварталі 2021 року кількість потерпілих (членів їх сімей), яким припинено щомісячну страхову виплату становить 7 осіб, з початку року 17 осіб з наступних причин: 14 осіб - смерть потерпілих та 2 особи – досягнення 23-го віку в період навчання та 1 особа - за догляд до 8 років.

 

 

В.о. начальника Каховського відділення    

УВДФССУ в Херсонській області                                                                       Т.П. Матвеєва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних