A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Дата: 08.12.2021 11:39
Кількість переглядів: 614

 Фото без опису

вул. Велика Куликoвська, 138,

м. Каховка, Херсонська обл., 74800, Україна

Т: (05536) 2-06-24, 2-06-29

E: kakhovka.kherson@legalaid.ks.ua

 

www.kherson.legalaid.gov.ua

 

вул. Покровська, 172, смт. Горностаївка

Херсонська область, Україна, 74600

Т: (05544) 4-10-93

E: hornostaivske@legalaid.ks.ua

 

www.legalaid.gov.ua

 
  Фото без опису
 

 

 

Каховський

місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відділ «Горностаївське бюро правової допомоги»

 

 

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, проходить щорічно 10 грудня, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

      Загальна Декларація Прав Людини (ЗДПЛ) — декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Цей міжнародний документ представляє основоположне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди.

      Забезпечення права особи на правову допомогу покладається на Україну через ратифіковані міжнародно-правові договори.

       Конституційне право кожного на правову допомогу за своєю суттю є однією з юридичних (правових) гарантій реалізації, захисту та охорони інших прав і свобод людини і громадянина, і в цьому і полягає його соціальна значущість. Це право в жодному випадку не може бути обмежено (ст. 64 Конституції України), воно є нормою прямої дії, і випадках, коли це право не передбачене іншими нормативно-правовими актами, воно повинно гарантуватися особі, бо Конституція України, має найвищу юридичну силу.

 

      З 01 вересня 2016 року минуло вже понад п'яти років — з часу коли на території Горностаївського району розпочало свою роботу Горностаївське бюро правової допомоги Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці району почали звертатися до бюро за кваліфікованою юридичною, а головне безоплатною допомогою.

     Так, у  період з 01 січня 2021 року по сьогоднішній день , більше 600 громадян змогли отримати відповіді на свої питання правового характеру, що приємно, з них багато мешканців звернулися повторно для отримання консультації з інших питань. Основними питаннями, що хвилюють жителів нашого району відносяться до таких категорій, як сімейне право, соціальне забезпечення, призначення житлових субсидій, виконання судових рішень, житлове, трудове, земельне право та інше. Крім того, до бюро звернулося 44 жителі нашого району з письмовими зверненнями на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

За 2021 рік було проведено  виїзди мобільних дистанційних консультаційних пунктів (виїзних прийомів громадян) по селам Горностаївського району та було надано безоплатну правову допомогу громадянам.

За 2021 рік було працівниками бюро надавали громадянам  письмові консультацій у сфері земельних відносин.

Працівниками бюро до суду, в інтересах громадян, було подано 44 позовних заяв, заяв про видачу судового наказу, відзивів на позовну заяву, заперечень на відзиви на позовну заяву, з яких судом задоволено всі ті, які на даний час вже були розглянуті. Більшість звернень до суду стосувалися допомоги у призначенні аліментів, розірвання шлюбу, втрати права користування жилим приміщенням, встановлення юридичного факту.

Важливим напрямком роботи бюро є проведення правоосвітницької роботи. Так, працівниками у 2021 році проведено велика кількість правопросвітницьких заходів, до яких відносяться:

лекції та семінари Горностаївській районній філія Херсонського обласного центру зайнятості;

- лекції в КУ “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”

- лекції в  Каховському районному секторі № 3 філії Державної установи “Центр пробації” в Херсонській області

- лекції у навчальних закладах;

- проведення  зустрічей з мешканцями сіл Горностаївського району;

- проведені виїзди до сільських рад з метою здійснення прийому громадян та наданню їм адресної правової допомоги;

- онлайн консультацій на різну правову тематику в рубриці “Безоплатні поряди юриста”

- відеоконсультації на правову тематику

Укладено меморандуми про співпрацю з  органами місцевого самоврядування, які знаходяться на території Горностаївського району Херсонської області, громадськими організаціями та партнерами-провайдерами правової допомоги, з якими налагоджено співпрацю протягом 2021 року.

Працівниками Горностаївського бюро розміщено 46 консультацій з різних питань на сайтах органів державної влади та місцевого самоврядування.

Отримати юридичну консультацію або роз'яснення з правових питань можна також зателефонувавши на Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800-213-103 (дзвінки в межах України безкоштовні); у месенджері Фейсбук-сторінки системи БПД.

Ласкаво просимо до Горностаївського бюро правової допомоги. Ми працюємо з 8 до 17 години щоденно, крім вихідних, та знаходимось за адресою — вул. Покровська, 172, смт.Горностаївка.

Начальник Горностаївського бюро правової допомоги Костянтин Цупра

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою депутатів Вашого округу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь