Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Пенсійний фонд інформує!

Дата: 13.10.2021 16:37
Кількість переглядів: 452

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ 75-РІЧНИМ ОСОБАМ

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 №849 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому” (зі змінами) особам, які отримують пенсію та досягли 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок та підвищень, встановлених законодавством, не досягає 10340,35 грн (розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік) з 1 жовтня 2021 року встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень у межах заначеного розміру. При цьому, немає ніякого значення за яким законом людині призначено пенсію.

Для 75-ти річних осіб до досягнення 80 років, що отримують пенсію за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», при наявності страхового стажу у чоловіків – 25 років, у жінок – 20 років, за результатами перерахунку з 1 жовтня поточного року розмір пенсії з урахуванням компенсаційної виплати та надбавками і підвищеннями (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не може бути меншим ніж 2 500 гривень.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 75 років після 1 жовтня 2021 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області проведено всі необхідні нарахування та розпочато фінансування пенсій з компенсаційними виплатами для майже 23 тисяч громадян у віці від 75 до 80 років. Починаючи з 4 жовтня, пенсіонери Херсонщини вже отримають перераховані пенсії.

Нагадуємо, що особам, які досягли віку 80 років і більше, щомісячна компесаційна виплата у розмірі до 500 грн нараховується та виплачується з квітня 2020 року.

Більш детальні роз'яснення завжди можна отримати за телефоном “гарячої” лінії Головного управління: 0552 35 39 02.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних