A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

До відома громадян!

Дата: 28.09.2020 14:26
Кількість переглядів: 457

Кожного року навесні та восени у нашому селі горять і димлять вогнища:  восени спалюють опале листя, навесні – торішню траву. Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.

Спалюючи опале листя, ви стаєте шкідником-порушником, адже порушуєте Закон, суперечите Конституції України, як основному закону держави, де стаття 50 гарантує кожному право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди. Це особливо актуально в умовах боротьби з коронавірусом, коли сильна імунна система – це шанс бути здоровим!

Чинне законодавство забороняє спалювання листя, сухої трави і передбачає штрафи за порушення цієї заборони. У законодавстві немає передбачених норм про дозвіл спалювання листя і сухої трави. Існує як мінімум дві екологічні альтернативи спалюванню – закопування, компостування.

Звертаємо Вашу увагу:

  • Дії, які є порушенням норм законодавства тягнуть за собою відповідальність відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: спалювання палого листя в населених пунктах без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища забороняється. Порушення цієї заборони передбачає накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Згідно зі статтею 152 КУпАП, такі дії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, місцева влада має право приймати додаткові рішення про неприпустимість розведення багать.

Куди звертатися, якщо палять листя?

– По-перше, до інспектора з благоустрою Костянтинівської сільської ради, який також має право складати протокол про адміністративне порушення

– По-друге, пожежним (101)

– По-третє в поліцію. Патруль виїжджає на виклик і складає протокол про адміністративне порушення. Подбайте про фотофіксації факту порушення. Після прибуття поліції наполягайте, щоб був складений протокол про адмінправопорушення. Бажано, щоб його підписали свідки. Складений протокол теж краще сфотографувати. Проконтролюйте, щоб поліція в триденний термін направила протокол на розгляд адмінкомісії, яка зобов’язана в 15-денний термін розглянути справу і накласти штраф на порушника.

Просимо Вас бути пильними та розсудливими!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою депутатів Вашого округу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь