A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Порядок обліку платників ЄСВ зазнав змін 

Дата: 12.03.2020 19:26
Кількість переглядів: 392

 Порядок обліку платників ЄСВ зазнав змін                                                                         

 

               3 19.01.2020 року набрали чинності зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціального страхування, внесені наказом Міністерства фінансів України від 21.10.2019 № 436.

            Змінами, зокрема, уточнено порядок обліку в контролюючих органах членів фермерських господарств. Вирішено, що взяття на облік членів фермерських господарств здійснюється на підставі поданих до контролюючого органу заяви за формою № 12-ЄСВ та підтверджуючих документів щодо дати набуття членства у фермерському господарстві. При цьому встановлено, що члени фермерських господарств, які раніше були взяті на облік в контролюючих органах як платники ЄСВ, мають подати до контролюючого органу за місцем проживання заяви за формою № 12-ЄСВ з приміткою «Зміни» та підтвердні документи щодо дати набуття членства в фермерському господарстві (договір (декларація) про створення сімейного фермерського господарства, статут фермерського господарства тощо) протягом двох місяців з дати набрання чинності цим наказом.

            Крім того, Міністерство фінансів України встановив особливості обліку фізичних осіб, які зареєстровані як підприємці та при цьому провадять незалежну професійну діяльність. Такі фізичні особи мають обліковуватися в контролюючому органі як фізичні особи — підприємці з ознакою провадження незалежної професійної діяльності.

            Одночасно уточнено документи, які необхідно подати до контролюючого органу платникам ЄСВ, на яких не поширюється дія Закону Укра­їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підпри­ємців та громадських формувань», у разі прийняття відповідними органами (особами) рішення про ліквідацію чи припинення діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь