A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ

Дата: 01.11.2019 00:00
Кількість переглядів: 486

Громадяни України, які є платниками податку на доходи фізичних осіб і в 2018 році сплачували  проценти за іпотечним кредитом, перераховували благодійні внески неприбутковим організаціям, сплачували кошти за навчання себе та свою родину  сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива, мають право на податкову знижку.

         Такі громадяни можуть повернути собі з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більш ніж 18%.

Станом на 01.10.2019року до Горностаївської ДПІ Новокаховського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим  та м.Севастополі  звернулося 50 громадян, які виявили бажання скористатися правом  податкової знижки та повернути з бюджету частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

За дев”ять місяців поточного року - 50 декларантів вже отримали з бюджету на рахунки 90,2 тис.гривень податку на доходи фізичних осіб.

Податкову знижку декларували за напрямками : оплати за навчання (82 %), участі у недержавному пенсійному страхувані(16%),оплати допоміжних репродуктивних технологій (штучне запліднення ) (2%).

Для отримання податкової знижки платнику податку необхідно мати документи, що підтверджують суми коштів сплачених за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, касові ордери на прибуток, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення (паспорт, свідоцтво про народження).

Звертаємо увагу : право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання податкової знижки за 2018 рік необхідно подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня 2019року.

          Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2018 рік, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

 

                                                                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою депутатів Вашого округу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь