A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

З першого жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 19.07.2019 11:35
Кількість переглядів: 716

До уваги  пільговиків  району:

 

З першого жовтня 2019 року стартує монетизація

пільг на оплату житлово-комунальних послуг

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі»  затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року.

Передбачено дві форми надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

Пільги у грошовій безготівковій формі призначатимуться через АТ «Ощадбанк» (аналогічній грошовій безготівковій формі надання житлових субсидій). Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які поступатимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Потім кошти переказуватимуть на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

Цей механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності таких категорій громадян, які звикли до установленого алгоритму дій і не бажають його змінювати. Йдеться, передусім, про людей похилого віку.

Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим на підставі поданих особисто заяв пільговиків до органів соціального захисту населення, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, відкритий пільговиком. Реквізити рахунка мають бути вказані у заяві.

Якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватися йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.

Таким чином, кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку у будь-який час.

Також для надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій  безготівковій формі  і у грошовій готівковій формі  обов’язково необхідно надати номери мобільних телефонів пільговиків до  відділу персоніфікованого обліку  пільгових категорій населення, сім’ї  та гендерної політики управління праці та соціального захисту населення Горностаївської РДА.

            Для отримання додаткової інформації  необхідно звертатися  за телефоном ,,Гарячої лінії" управління праці  та  соціального захисту населення Горностаївської  районної державної адміністрації 4-11-95 та за адресою: смт.Горностаївка, вул. Набережна,  2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь