A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Приклад ефективної співпраці бізнесу і влади – це вже сьогодні про Херсонщину

Дата: 04.07.2019 08:40
Кількість переглядів: 478

Хто шукає, той знаходить… Приклад ефективної співпраці бізнесу і влади – це вже сьогодні про Херсонщину.

Костянтинівська громада Горностаївського району Херсонської області підписала грантову угоду з проєктом USAID «Агросільрозвиток» на суму 585,5 тис грн. Загальна вартість проєкту складає 825,5 тис грн (співфінансування з місцевого бюджету 240,0 тис грн). Проєкт передбачає розширення сфери послуг для мешканців громади, створення системи тюкування соломи та сіна, покращення екологічної ситуації на території громади.

На початку громада мала розуміння, що на території знаходиться основне бюджетоутворююче підприємство з іноземними інвестиціями ПрАТ «ФРІДОМ ФАРМ ІНТЕРНЕШНЛ» та 5 фермерських господарств, які мають можливість бути постачальниками енергетичної сировини – соломи. Якщо задатися бажанням і мати мету – можна виробляти з цієї соломи якісне і досить дешеве паливо, що у свою чергу вплине на вартість палива для населення чи бюджетних закладів. В результаті керівник громади Кільдеров Олексій зі своїми колегами вирішили подаватися на грант. Почали з простого – моніторили мережу Інтернет, знайшли декілька різних варіантів куди податися і вирішили залучитися підтримкою кваліфікованого спеціаліста.

Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» радо допомагає всім, хто має на меті покращення власного добробуту, шукає можливості та докладає до цього не тільки час, але й трохи власних фінансів.

Допомогу у коригуванні готового проєкту надавала радниця з регіонального розвитку ЦРМС Олександра Фадєєва. Під керівництвом директорки Центру Оксани Сілюкової радниця надавала консультації щодо логічної структури проєкту, направляла ідеями і допомагала розширити кількість пропонованих послуг.

- Нам це вдалося за рахунок гарної роботи спеціаліста, ми захотіли – і ми це зробили. Далі будемо рухатись у тих же напрямках, адже напрямків нашої роботи багато, проєктів у нас багато, будемо пробувати. Не всі вдаються, не завжди проходимо, десь не вийшло, десь не до кінця зрозуміли, але ми вчимося. Плануємо працювати і далі з багатьма організаціями, планів є багато, а час все покаже. Відчуваю оптимізм, адже ми маємо вже перші результати, - зазначив голова Костянтинівської громади Олексій Кільдеров.

- Я дуже сподіваюся, що найближчим часом таких проєктів стане набагато більше і ми зможемо розповідати про них з приємною втомою! Адже зараз повно фондів, які не використали кошти, бо не було гідних уваги проєктів, постійно навчають як саме писати, куди подавати, як реалізовувати. Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" майже щомісяця проводить навчання з основ проєктного менеджменту, фандрейзингу, надає допомогу у пошуку, підготовці ідей, концепцій та подачі заявок. Сподіваюся, що наші люди все ж почнуть вірити у себе і знати, що не має нічого неможливого, - зазначила Олександра Фадєєва. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь