A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Технології, що змінять життя Херсонських громад

Дата: 27.06.2019 19:41
Кількість переглядів: 739

Херсонські територіальні громади переходять на ефективне управління 2.0. Зокрема,  Костянтинівська ОТГ та Високопільські громади беруть участь у проекті “Е-рішення для громад”, що реалізується Центром розвитку інновацій (cid.center) за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Завдяки цьому проекту ОТГ отримають ІТ-інструменти для ефективного управління.
 

"Нас надихає попит в громадах на ІТ-інструменти, навчальну програму та експертизу команди, які ми акумулювали для них у Проекті. Найцікавіше  очікує на найактивніші громади, які перетворять команди впровадження Проекту в команди розвитку громад й з нашою допомогою зможуть сфокусуватися на впровадження аналітичних рішень для підвищення ефективності управління своїми активами, бюджетом, розвитку місцевої економіки, збільшення доходів від місцевих податків, визначенні пріоритетів розвитку і т.п.", - каже Голова Центру розвитку інновацій, координатор проекту "Е-рішення для громад" Сергій Лобойко.


За словами Вадима Бруслика, учасника та координатора Проекту у Костянтинівській ОТГ, завдяки ІТ-інструментам громада зможе вирішити проблеми доступності та надання високоякісних адмінпослуг жителям громади, підвищення інвестиційного клімату та залучення інвестицій.

“За допомогою реєстрів (громади, адрес, майна - ред.) у нашій громаді зможе значно ефективніше в майбутньому функціонувати ЦНАП.  Також уся інформація про наявну власність буде доступна громаді, це забезпечить прозорість та можливість розуміти про ресурси. Відсутність подібного інструменту створює додаткові ризики, а саме відчуження чи приватизація комунального майна, його продаж не за ринковими цінами, створення нерівних умов оренди. Адресний реєстр в інтеграції з іншими реєстрами допоможе навести лад в документах, обліку і обміну адресними даними, унеможливить дублювання адрес та навпаки подвійну реєстрацію на один об’єкт”, - наголошує Вадим Бруслик.

Начальник Центру надання адміністративних послуг Високопільської селищної ради Маргарита Гирич наголошує, що за допомогою таких ІТ-інструментів з’являється можливість проводити якісніші опитування населення для врахування думки мешканців.

“Інтеграція цих інструментів з іншими реєстрами (базами даних), наприклад облік землі, нерухомості, бюджету - дасть можливість побачити з іншої сторони стан справ у громаді та поточне управління нашими активами, витратами та значно покращити планування”, - говорить Маргарита Гирич. 


Експерт Проекту "Е-рішення для громад" (директор FDI Ukraine), Микола Козлов розповів про майбутнє цих реєстрів та їх значення.

“Подібні ІТ-інструменти - це невід’ємний елемент у побудові Smart Ukraine - країни, де влада може приймати ефективні рішення завдяки актуальній інформації та необхідним даним про жителів, ресурси громади, а громадяни зможуть нарешті отримувати якісні електронні послуги, без паперової тяганини, черг і зволікань. Наша мета - зробити комфортнішим життя українців за допомогою сучасних технологій”, - підкреслює Микола Козлов.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою депутатів Вашого округу?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь