Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Технології, що змінять життя Херсонських громад

Дата: 27.06.2019 19:41
Кількість переглядів: 793

Херсонські територіальні громади переходять на ефективне управління 2.0. Зокрема,  Костянтинівська ОТГ та Високопільські громади беруть участь у проекті “Е-рішення для громад”, що реалізується Центром розвитку інновацій (cid.center) за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Завдяки цьому проекту ОТГ отримають ІТ-інструменти для ефективного управління.
 

"Нас надихає попит в громадах на ІТ-інструменти, навчальну програму та експертизу команди, які ми акумулювали для них у Проекті. Найцікавіше  очікує на найактивніші громади, які перетворять команди впровадження Проекту в команди розвитку громад й з нашою допомогою зможуть сфокусуватися на впровадження аналітичних рішень для підвищення ефективності управління своїми активами, бюджетом, розвитку місцевої економіки, збільшення доходів від місцевих податків, визначенні пріоритетів розвитку і т.п.", - каже Голова Центру розвитку інновацій, координатор проекту "Е-рішення для громад" Сергій Лобойко.


За словами Вадима Бруслика, учасника та координатора Проекту у Костянтинівській ОТГ, завдяки ІТ-інструментам громада зможе вирішити проблеми доступності та надання високоякісних адмінпослуг жителям громади, підвищення інвестиційного клімату та залучення інвестицій.

“За допомогою реєстрів (громади, адрес, майна - ред.) у нашій громаді зможе значно ефективніше в майбутньому функціонувати ЦНАП.  Також уся інформація про наявну власність буде доступна громаді, це забезпечить прозорість та можливість розуміти про ресурси. Відсутність подібного інструменту створює додаткові ризики, а саме відчуження чи приватизація комунального майна, його продаж не за ринковими цінами, створення нерівних умов оренди. Адресний реєстр в інтеграції з іншими реєстрами допоможе навести лад в документах, обліку і обміну адресними даними, унеможливить дублювання адрес та навпаки подвійну реєстрацію на один об’єкт”, - наголошує Вадим Бруслик.

Начальник Центру надання адміністративних послуг Високопільської селищної ради Маргарита Гирич наголошує, що за допомогою таких ІТ-інструментів з’являється можливість проводити якісніші опитування населення для врахування думки мешканців.

“Інтеграція цих інструментів з іншими реєстрами (базами даних), наприклад облік землі, нерухомості, бюджету - дасть можливість побачити з іншої сторони стан справ у громаді та поточне управління нашими активами, витратами та значно покращити планування”, - говорить Маргарита Гирич. 


Експерт Проекту "Е-рішення для громад" (директор FDI Ukraine), Микола Козлов розповів про майбутнє цих реєстрів та їх значення.

“Подібні ІТ-інструменти - це невід’ємний елемент у побудові Smart Ukraine - країни, де влада може приймати ефективні рішення завдяки актуальній інформації та необхідним даним про жителів, ресурси громади, а громадяни зможуть нарешті отримувати якісні електронні послуги, без паперової тяганини, черг і зволікань. Наша мета - зробити комфортнішим життя українців за допомогою сучасних технологій”, - підкреслює Микола Козлов.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних