A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Проект в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»

Дата: 21.05.2019 16:07
Кількість переглядів: 599

Фото без описуПРЕС-АНОНС

 

У Костянтинівській ОТГ Херсонської області будуть презентовані результати експертного дослідження, що дасть відповідь на запитання «Чи ефективно проводиться в громаді публічне звітування про використання бюджетних коштів?»

У рамках проекту «Бюджетний сканер» буде запропоновано мешканцям громади скуштувати «Бюджетного пирога» та дізнатися скільки громада заробила у 2018 році, де знайти інформацію, на що саме ці кошти спрямовані тощо.

В рамках зустрічі буде проведено обговорення у форматі «Smart talk» наступних питань: досвід громади у застосуванні практик забезпечення прозорості бюджетного процесу - бюджет участі; представлення результатів аналізу прозорості бюджетного процесу в громаді "Бюджетний сканер" та обговорення проекту «Положення про порядок публічного звітування про результати використання коштів місцевого бюджету».

 

30 травня 2019 року о 11-00 на площі за адресою вул.Шевченко,55 відбудеться акція «Бюджетний пиріг», в рамках якої активісти будуть інформувати мешканців громади про виконання сільського бюджету за 2018 рік та відбудеться огляд стану публічного звітування про використання бюджетних коштів в Костянтинівській громаді.

 

По завершенню акції  о 12-00 у будівлі Костянтинівської сільської ради за адресою с. Костянтинівка, вул. Шевченка,  буд. 66а відбудеться круглий стіл у форматі «Smart talk», на якому будуть представлені результати аналізу прозорості бюджетного процесу в громаді "Бюджетний сканер" та обговорення проекту «Положення про порядок публічного звітування про результати використання коштів місцевого бюджету».

 

 

Мета акції - підвищити рівень обізнаності мешканців міста з питаннями як відбувається бюджетний процес у місті, залучити громадян до співпраці з органами місцевого самоврядування та ознайомити з використанням бюджетних коштів.

 

А чи знаєте Ви, що у Вашій громаді вже відбулось чи найближчим часом відбудеться публічне звітування представників влади про використання бюджетних коштів (сплачених вами податків) за 2018 рік?

На сьогодні на це питання в новостворених громадах та і у великих містах дуже мало людей надають позитивну відповідь, адже з різних причин (відсутність часу, бажання, можливостей) не цікавляться цим питанням.

На будь якому публічному зібранні людей в громаді завжди піднімається тема розбитих доріг, сміттєзвалищ, відсутності місця для дозвілля, заняття спортом, при цьому критикуючи місцеву владу за неефективне витрачання коштів місцевого бюджету.

Адже хочеш змін – почни з себе, стань активним контролером витрачання коштів бюджету і відповідальним платником податків в своїй громаді.

 

Спікери:

  • Вікторія Корецька, експерт - координатор проекту «Бюджетний сканер»
  • Оксана Гуцоляк, експерт з муніципальних послуг  Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування
  • Оксана Репка, начальник фінансового відділу Костянтинівського сільської ради

 

Акція не є політичним заходом. Використання політичної символіки заборонено.

 

Контактна особа: Вікторія Корецька, 095 451 83 65

 

 

Проект реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID ) або уряду США.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь