A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Юні обдарування Костянтинівського ЗО

Дата: 18.04.2019 08:00
Кількість переглядів: 606

Фото без описуФото без опису

 

Юні обдарування Костянтинівського ЗО

Біологія – один з найцікавіших  предметів шкільного курсу, де можна приділити  особливу увагу  обдарованим дітям, розвивати їх логічне мислення, творчу активність, бажання глибше  пізнати загадковий світ живої природи.

Заохочуючи учнів до вивчення предмету та пізнання природи, у Костянтинівському ЗО на уроках біології  використовуються іноваційні форми і методи роботи. Працюючи  в групах, парах, під час «Мозкового штурму», в ході методу «Навчаючись вчуся» здобувачі освіти  висловлюють найоригінальніші та найсміливіші думки, передають знання іншим, усвідомлюючи при цьому  свій особистий внесок у зроблене.
            Одним з видів навчання біології є метод проектів, який орієнтований на самостійну діяльність учня, спрямовану на розв’язання конкретної проблеми з використанням форм і способів навчання та знань з різних галузей науки біології. Цей метод дає змогу самореалізуватися обдарованим школярам.
Але робота з обдарованими дітьми з біології проводиться  не лише на уроках, а й в позаурочний  період, де  для цього є  більше часу і можливостей. 

            Розвитку творчих здібностей учнів сприяють проведення у школі  предметного тижня, місячника екології,   конкурсу «Найрозумніший», виставки творчих робіт учнів, турніри знавців, інтелектуально-розважальні ігри, науково-практичні конференції , комп’ютерні презентації творчих робіт.
                      
Дуже важливою формою роботи з обдарованими учнями є   участь у предметних олімпіадах з біології. Проводяться вони на шкільному, районному, обласному рівнях.  У цьому навчальному році переможцями районного етапу Всеукраїнської олімпіади з біології стали  Торн Едуард, учень 8 класу, Здоровець Леонід, учень 10 класу та Єрмак Анастасія, учениця 11 класу. На обласному етапі  Здоровець Леонід зайняв призове третє місце.

Учні Костянтинівського закладу є постійними учасниками захисту дослідницьких робіт  Херсонської Малої академії наук. У  поточному році , за ініціативи начальника відділу освіти Кацевич В.С. при школі працює гурток «Юних дослідників МАН» за програмою обласної Малої академії наук.  Членами гуртка стали 15 учнів 7-11 класів. Вісім із них презентували свої роботи на районному етапі слухання – захисту проектів, а переможці – продемонстрували свої наробки членам обласних секційних комісій.          Здоровець Леонід  представляв роботу «Негативний вплив гаджетів на зір школяра». А Єрмак Анастасія , за проект «Подвійна загадка близнят», де вона доводила існування різниці у одно яйцевих близнят, здобула перемогу, отримавши почесне третє місце.

              Члени гуртка та інші учні закладу  взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «МАН – юніор». Із 19 учасників 17 здобули перше місце, та двоє – друге. На черзі  наступний  етап Всеукраїнського природничо – інтелектуального конкурсу «Колосок» весняний, де учасниками є  47 учнів.

             Обдаровані діти залучені до занять в «Онлайн – школі юного дослідника». Вже відбулися перші  вебінари, де  8 учнів  7 – 8 класів отримали цікаву інформацію з розвитку біології як науки та отримали початкові завдання для проведення  самостійного дослідження над рослинами.

Підсумовуючи сказане, я впевнена, що використання такого комплексу форм, прийомів і методів у навчальній і позакласній роботі допоможе сформувати стійкий творчий інтерес до біологіїї, спонукатиме учнів до активної пізнавальної діяльності, розвине  їх мислення  І  завтрашній випускник буде мати глибокі та міцні знання, вмітиме їх застосовувати в різних практичних ситуаціях; стане конкурентоспроможним на ринку праці, максимально реалізує свої потенційні можливості.

 

 

                                Онищук Л.М. вчитель біології

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь