A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

ПЕДАГОГІЧНА РАДА ЯСЛА-САДОК «РОМАШКА»

Дата: 12.04.2019 01:27
Кількість переглядів: 810

Фото без опису                                                     

                                                                         Педрада

         При плануванні роботи на рік педагогічний колектив ясла-садка «Ромашка» Костянтинівської сільської ради аналізує прогалини в організації освітнього процесу і виносить питання на педагогічну раду.

У 2018-2019 навчальному році, упродовж І півріччя, методична робота у садочку була спрямована на вивчення проблеми «Формування природничо-екологічної компетентності дошкільників на сучасному етапі» оскільки  не на належному рівні сформовано екологічну компетентність дітей дошкільного віку, а у їх батьків – еколого-доцільну поведінку.

Розуміючи, що саме екологічний розвиток дітей в ЗДО буде ефективним, якщо він взаємопов’язаний з екологічним вихованням у сім’ї восени в ясла-садку «Ромашка» провели спільний із батьками, дітьми та працівника закладу «День чистого Довкілля».

Упродовж листопада-грудня 2018 року вихователь Вітовщик Л.А. організувала майстер-клас для вихователів щодо оформлення куточку природи в групі з використанням слайд-презентації.

Романюк Н.С. розкрила родзинки свого досвіду по організації пошуково-дослідницької діяльності з дітьми середнього дошкільного віку.

Крупчак О.В. також підготувала вихователям методичні рекомендації по організації та проведенні дослідів, а також по організації та проведенні пошуково-дослідницької діяльності в ЗДО та вдома.

Вихователі опанували методику формування екологічної культури дошкільника через словесні логічні завдання. Це різновид розповіді, в кінці якої ставиться проблемне питання. На яке дитина має дати відповідь. Створювати логічні завдання вихователь має самостійно. В їх основу покладені різні моральні ситуації, які дають змогу  з’ясувати наявність певних переконань дітей, активізувати їх пізнавальну діяльність. Ефективно вирішувати проблемні питання з метою формування екологічної культури дітей.

У березні 2019 року підведено підсумок роботи вихователів на педагогічній раді де директор закладу Філімонова Л.І. у своїй доповіді звернула увагу на основні завдання педагогів при ознайомленні дітей з природнім довкіллям відповідно вимог Базового компоненту дошкільної освіти України. Проаналізувала, як запропоновані форми роботи вплинули на рівень екологічного виховання дошкільнят. Рішення педради:  у вихованні екологічної культури дітей є формування активної позиції «захисника і друга» світу природи.

В кінці  педагогічної ради проведено огляд  презентацій розвиваючих ігор з екологічного виховання.

 

Директор ясла-садка

Філімонова Л.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь