A A A K K K
для людей із порушенням зору
Костянтинівська сільська територіальна громада
Херсонська область, Каховський район

Річний звіт «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню»

Дата: 28.01.2019 09:16
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

Річний звіт «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню» з січня 2019 року подається за новою формою відповідно до Наказу Міністерства соціальної політики від 23.11.2018 року №1763.

 Роботодавці повинні інформувати щороку, не пізніше 1 лютого після звітного року, службу зайнятості про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (перелік квотної категорії зазначено у ч.1 ст.14 Закону України «Про Зайнятість населення»).

В оновленому Порядку зазначається, що роботодавці — це підприємства, установи, організації з чисельністю штатних працівників від 8 осіб. Тобто на фізичних осіб-підприємців обов’язок надання такої Інформації не поширюється!

Відповідно до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" роботодавцям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Звертаємо увагу! Що з 1 січня 2018 року почала діяти частина друга ст. 14 Закону про зайнятість населення. За нею для працевлаштування осіб, яким залишилося 10 і менше років, підприємствам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників.

У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (ст. 53 ЗУ «Про зайнятість населення).

За додатковою інформацією звертатися до Горностаївської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості або за тел.. 41759.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи готові Ви зробити корисну справу для розвитку громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь